20 Barang Dapur Yang Wajib Anda Beli Sempena Shopee Ramadhan Sale 5.5 | Giler Deco

20 Barang Dapur Yang Wajib Anda Beli Sempena Shopee Ramadhan Sale 5.5

barang dapur shopee

Bahagian dapur merupakan bahagian yang sangat penting untuk memasak. Apabila memasak, sudah tentu dapur akan berselerakkan? Mesti rasa stress dan ingin mencari barang dapur yang mampu untuk membuat dapur anda kemas kembali. Jangan risau, beli sahaja barang tersebut di platform Shopee.

Berita baik untuk para pembeli online diluar sana semua, Shopee telah pun mengumumkan yang mereka akan membuat satu mega sale iaitu pada 5 Mei bermula jam 12 tengah malam sempena 5.5  Ramadhan Sale mereka yang terbaharu ini. Pelbagai barang akan dijualkan pada harga yang murah dan voucher yang terbaharu untuk anda dinikmati.

Untuk artikel kali ini, Giler Deco tahu pasti ramai yang akan menunggu sale ini kan tambahan lagi pelbagai diskaun yang menarik menanti anda. Giler Deco ingin berkongsikan dengan anda barang dapur yang wajib anda beli daripada shopee ini sempena Ramadhan Sale 5.5 ini.

20 Barang Dapur Yang Wajib Anda Beli Sempena ” Shopee Ramadhan Sale 5.5 “

 

1. Ikea Lerberg 2/4 Layer

Susunkan barangan anda dengan rak daripada ikea ini

LINK 1 

LINK 2

barang dapur shopee

 

2. Refrigerator Slide Storage

Yang ni alternatif kepada storage box. Sangat kecil dan simple. Slide sahaja untuk ambil apa yang anda nak. Sesuai letak sayur yang kecil.

LINK 1

LINK 2

🔥NL Refrigerator Slide Storage Shelf Fridge Space Saver Organizer Rack Holder Box Kitchen Withdraw Box | Shopee Malaysia

3. Storage Rack Trolley

Sesuai untuk letak kicap,botol sos atau apa jua barangan kaca. Boleh ditolak dan senang untuk diambil.

LINK 1

LINK 2

barang dapur shopee

 

4. Wall Mount Spice Rack

Jika ingin letakkan bijirin atau apa-apa kacang, ini memang sesuai untuk digunakan.

LINK DISINI

WAREHOUSE SALES ] PRADO Malaysia 360 Rotate Kitchen Wall Mount Spice Rack Seasoning Storage Box Jar Bottles

 

5. 3 Layer Spice Rack

Ingin letak botol dan rempah ratus disatu tempat yang khas? 3 layer spice rak ini sangat sesuai untuk diletakkan.

LINK 1

LINK 2 

barang dapur shopee

 

6. IKEA Vesken Shelf

Rak untuk letak pelbagai barangan dapur

LINK DISINI

barang dapur shopee

7. Spice Rack

Terlampau banyak rempah ratus sampai tidak tahu hendak letak dimana? Asing kan sahaja dengan produk ni. Senang nak pilih.

LINK 1

LINK 2

barang dapur shopee

8. Oven Rack Kitchen

Nampak ada ruang kosong atas microwave tu. Beli sahaja rak untuk letak barang diatas microwave tersebut

LINK 1

LINK 2

barang dapur shopee

9. Folding Rack

Yang ni senang nak pindah dan letak kat mana. Hanya lipat sahaja.

LINK 1

LINK 2

barang dapur shopee

10. Rak Pinggan 3 Layer

Lepas ni tak perlu susah-susah nak letak pinggan sekali dengan perkakasan yang lain.

LINK 1

LINK 2

Rak Pinggan Mangkuk 3 Tingkat dan Tempat Papan Pemotong /3 Layer Steel Dish Rack with Knife & Cutting Board Compartments | Shopee Malaysia

 

11. Pot And Pan Lid Holder

LINK DISINI

New Pot Cover Shelf Cupboard Door Hanging Pan Lid Holder Storage Rack Stove Organizer Stand Kitchen Accessories Cookware|Storage Holders & Racks| - AliExpress

12. 6 in 1 Organizer

Yang ni senang nak asingkan bijirin-bijirin kegemaran anda!!

LINK DISINI

barang dapur shopee

13. Kitchen Towel Rack

Habis saja memasak, ambik kain terus lap-lap tempat yang kotor. Selain itu, boleh dijadikan sebagai tempat letak tisu.

LINK DISINI

Kitchen Towel Hanger Rack Bar Cabinet Cling Film Rag Hanging Holder Organizer | Shopee Malaysia

14. Kitchen Soap Dispenser

Yang ni sekarang paling viral, tekan-tekan sahaja dah keluar sabun. Senang sangat nak basuh.

LINK DISINI

Soap Dispenser Soap Pump Sponge Caddy New Creative Kitchen 2 in 1 Manual Press Liquid Soap Dispenser With Washing Sponge|Liquid Soap Dispensers| - AliExpress

15. Sink Rack

Sinki terasa kosong? Letak sahaja rak dibahagian sinki tersebut.

LINK DISINI

barang dapur shopee

 

16. Rak Kuali / Mangkuk

Lepas ni, segala kuali pasti akan nampak teratur dan tersusun.

LINK DISINI

17. Kitchen Drawer Organizer

LINK DISINI 

18. Cabinet Pull Out Organizer

Beli dan letakkan ditepi ruang memasak. Letakkan bahan seperti cuka, garam, minyak, gula dan lain-lain. Senang apabila memasak, cuma tarik sahaja ambil bahan apa yang anda inginkan

LINK DISINI 

19. Stainless Steel Kitchen Rack

LINK DISINI

20. Kitchen Knife Holder Storage Rack

Pentingnya ada rak macam ni agar ia selamat daripada kanak-kanak.

LINK DISINI

Itu sahaja beberapa barang yang sangat sesuai untuk barangan dapur anda. Harap anda menyukainya dan dapat digunakan untuk kemaskan ruangan dapur anda. Jangan lupa sale shopee untuk 5.5 bermula 5 Mei ini jam 12 tengah malam. Selama ber’shopping’ semua.

Sumber : Shopee Malaysia

 

Ingin membaca artikel seterusnya?

Baca juga :- [40 gambar] Barangan Dekorasi Bilik Tidur Yang Wajib Beli Sempena Shopee Sale 5.5

Dapatkan tips-tips deko rumah & inspirasi deko trending di saluran Telegram kami
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram