Cara DIY Barn Door Hanya Guna Barang Shopee | Giler Deco

Cara DIY Barn Door Hanya Guna Barang Shopee

deco rumah

Pada zaman moden kini, Boleh dikatakan semua orang tahu dan mengenali apa itu barn door. Barn door cukup popular dan sering digunakan oleh pemilik rumah bagi memastikan keadaan pintu rumah kediaman kelihatan cantik dan menarik. Perkongsian kali ini adalah dari seorang wanita iaitu Nurlailah Khadijah. Perkongsiannya adalah mengenai cara diy barn door hanya guna barang shopee.

Jom sama-sama kita ikuti langkah dan cara yang ingin dikongsikan oleh pasangan ini.

Cara DIY Barn Door Guna Barang Shopee :

Salam Semua. Alhamdulillah settle project diy barn door sebelum Ramadhan Al Kareem. Semua barang beli dari shopee, total cost +- Rm400.
Boleh refer gambar untuk step by step, semoga sharing ni bermanfaat.

Barn door railing ini dibeli dari shopee.

deco rumah

Selepas ukur, tandakan tempat drill, kena pakai mata skru yang besar sebab skru barn door ini tebal dan panjang.

deco rumah

Dah siap pasang railing, ukur untuk roda nak skru dekat pintu.

deco rumah

Railing siap dipasang.

deco rumah

Kemudian sangkutkan pintu yang siap skru dengan roda dekat railing. Pintu pine order dari shoppe.

deco rumah

Kemudian pasang handle. Handle ni sebenarnya handle cabinet dapur, tapi kami buat handle pintu. Beli dekat shopee juga.

deco rumah

Kemudian nak bagi tambah menarik, buat design pintu bentuk chevron. Kayu mdf dari shoppe.

deco rumah

Cantik juga warna kayu, tapi tak masuk tema pulak dengan toilet.

deco rumah

Akhir sekali cat kan black matte. Baru masuk dengan tema toilet. Cat black matte brand san cora.

deco rumah
Itu sahaja perkongsian langkah dan cara untuk melakukan diy barn door ini. Diharap perkongsian kali ini dapat memberi sumber inpirasi dan idea dalam melakukan diy sendiri di rumah. Jika anda berminat ingin membeli barangan seperti diatas. anda boleh lihat dibawah ini, Kami sudah sediakan link.
Dapatkan tips-tips deko rumah & inspirasi deko trending di saluran Telegram kami

Produk-produk di dalam artikel ini

Cara DIY Barn Door Hanya Guna Barang Shopee
Barn Door Railing
Cara DIY Barn Door Hanya Guna Barang Shopee
Pine Wood Custom
Cara DIY Barn Door Hanya Guna Barang Shopee
Handle Cabinet Gold
Cara DIY Barn Door Hanya Guna Barang Shopee
Mdf Board
Cara DIY Barn Door Hanya Guna Barang Shopee
Black Matte San Cora
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram