Dekorasi Rumah Kuarter Sentuhan Konsep Scandinavian | Giler Deco

Dekorasi Rumah Kuarter Sentuhan Konsep Scandinavian

Dekorasi Rumah Kuarter

Rumah kuarters semestinya antara rumah yang paling ramai orang didiami. Dengan kos yang bajet dan murah semestinya merupakan peminat untuk melakukan dekorasi rumah kuarter seperti yang dilakukan oleh Nur Diyana ini.

Nur Diyana sememangnya tidak asing lagi dengan kita kerana beliau terkenal dengan melakukan dekorasi rumah bajet yang dihiasi dengan konsep-konsep yang menarik. Sudah banyak dekorasi rumah sewa telah dilakukan oleh beliau.

Jadi, untuk kali ini Giler Deco ingin berkongsikan dengan anda dekorasi sebelum dan selepas rumah kuarter guru yang dilakukan oleh Nur Diyana ini. Jom kita tengok perkongsian daripada beliau ini.

Dekorasi Rumah Kuarter Bertemakan Konsep Scandinavian

Hari ini ingin berkongsikan sedikit dekorasi kuarters yang bertemakan scandinavian design. Usia kuarter ini hampir mencecah 20 tahun. Kekal dengan konsep dekorasi bajet untuk lakukan design ini.

Sini bersertakan gambar rumah kuarters guru sebelum dan selepas dekorasi yang dilakukan.

Walaupun sekadar rumah pinjam, mesti lah nak selesa juga kan ? Kita yang nak duduk hari hari. Ada geng kuarter tak kat sini?

Gambar Asal Rumah Kuarters

Ini lah dia rupa asal rumah kuarters tersebut apabila first jejak kaki kesini. Banyak proses perlu dilakukan.

Dekorasi Rumah Kuarter

Mak aiiii, banyaknyer barang untuk deko bawa masuk kesini.

Bahagian ruang tamu. Memang nampak luas sangat.

Bahagian bilik tidur.

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Bahagian bilik tidur kedua khas untuk anak-anak atau tetamu yang datang.

Ruangan dapur ini dah okey cuma perlu sedikit “touch up”

Kena cat semula dinding ini.

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarters Selepas Makeover

Selepas berhempas pulas melakukan dekorasi keseluruhan rumah kuarters ini, inilah dia hasilnya. Deko kuarters yang bertemakan konsep “Scandinavian Design”. Cantik gituuu.

Yang bawah ini merupaka bahagian ruang tamu. Tempat untuk melihat tv dan santai-santai dengan family.

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Ruangan bahagian makan pula ada dibelakang.

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi bahagian bilik tidur saya. Putih murni begitu.

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Dekorasi Rumah Kuarter

Kita pergi ke bahagian dapur pula. Bahagian dapur ni saya letakkan stiker wallpaper pada bahagian tiles dan catkan semuala dinding yang dah lusuh.

Dekorasi Rumah Kuarter

Tambah rak kabinet kat atas tu baru nampak cantik dan sempurna.

Dekorasi Rumah Kuarter

Bahagian laundry area saya. Senang jer nak basuh.

Dekorasi Rumah Kuarter

Last sekali adalah rupa bahagian tandas. Simple jer kerana tandas ni yang paling penting adalah kebersihan bukannya deko.

Sumber : Nur Diyana

Dapatkan tips-tips deko rumah & inspirasi deko trending di saluran Telegram kami
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram