DIY Kebun Mini Guna "Rumput Karpet Viral" | Giler Deco

DIY Kebun Mini Guna “Rumput Karpet Viral”

deco rumah

Pada masa kini. Boleh dikatakan sedang hangat pemilik rumah dan pencinta dekorasi rumah cuba untuk mengubahsuai halaman rumah dengan menggunakan rumput karpet. Biasanya dekorasi seperti ini dipanggil “Outdoor Home decoration”. Mana tidaknya, Rumput karpet memang menjadi kebiasaan digunakan untuk dekorasi kawasan belakang rumah dan dibahagsian sudut sisi rumah. Perkongsian kali ini adalah dari seorang suri rumah dan juga seorang ibu yang bernama  Hamidah Sulaiman. Perkongsiannya pula adalah mengenai diy kebun mini guna “rumput karpet viral”.

Mengikut dari perkongsian yang dikongsi oleh Puan Hamidah Sulaiman ini. Beliau telah berkongsi tentang proses ubahsuai halaman rumah yang dilakukan oleh suami dan juga anak lelakinya. Beliau juga berkata yang ini adalah hasil pertama bersama suaminya dalam melakukan diy dan dekorasi halaman rumah.

Jadi hari ini Giler Deco mahu berkongsi beerapa gambar ketika keluarga ini mengubahsuai halaman rumah dengan cara diy ini. Jom sama-sama kita ikuti perkongsian yang menarik ini.

DIY Kebun Mini Guna Rumput Karpet Yang Sangat Mudah :

Sebelum dan selepas. Buat sendiri, baru belajar sikit-sikit. Terima kasih suami dan anak-anak bersama-sama lakukan DIY ini.

Ini adalah keadaan rumah sebelum rumput karpet dipasang. Ketika ini proses meratakan pasir supaya tidak beralun. Proses ini dilakukan oleh anak lelakinya.

deco rumahIni juga adalah gambar semasa proses perataan pasir untuk memasang rumput karpet.

deco rumahIni adalah semasa proses pemasangan rumput karpet.

deco rumah

 

deco rumahIni adalah keadaan halaman rumah setelah selesai dihias dengan pokok-pokok haisan yang cantik dan kelihatan kemas tersusun.

deco rumah

deco rumah

deco rumah

deco rumahIni adalah keadaan luar rumah pada waktu malam.

deco rumah

deco rumah

deco rumah

deco rumahItu sahaja perkongsian yang ingin dikongsi oleh Giler Deco untuk kali ini. Diharap perkongsian kali ini dalam memberi inspirasi kepada anda dalam mendeco halaman rumah anda. Jika anda ingin memberi rumput karpet dan peralatan yang berkaitan boleh rujuk link yang telah disediakan dibawah ini.

 

Dapatkan tips-tips deko rumah & inspirasi deko trending di saluran Telegram kami

Produk-produk di dalam artikel ini

DIY Kebun Mini Guna “Rumput Karpet Viral”
Gam Rumput Karpet
DIY Kebun Mini Guna “Rumput Karpet Viral”
Penutup Tanah Bumi Pencegah Rumpai Weed
DIY Kebun Mini Guna “Rumput Karpet Viral”
Plastik Penutup Tanah
DIY Kebun Mini Guna “Rumput Karpet Viral”
Rumput Karpet Tiruan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram