Makeover Rumah Berkonsepkan "Modern Contemporary" | Giler Deco

Makeover Rumah Berkonsepkan “Modern Contemporary”

makeover rumah modern contemporary

Makeover rumah sudah menjadi suatu kemestian bagi para ibu mahupun wanita yang sudah berumah tangga. Seperti mana yang dilakukan oleh wanita bijak ini, beliau telah makeover rumahnya yang berukuran sekitar 600sqft kelihatan begitu cantik dengan sentuhan berkonsepkan modern contemporary ini.

Wanita ini berkongsi makeover yang telah beliau lakukan untuk menyambut bulan Syawal yang lalu. Walaupun ketika itu seperti yang kita sedia maklum wabak covid sedang melanda negara. Hal itu sama sekali tidak mematahkan semangat Puan Leeya Malia untuk terus makeover rumahnya demi menyambut bulan Syawal yang bakal tiba.

Anda juga boleh lakukan makeover seperti ini dirumah bukan sahaja untuk menyambut bulan Syawal namun hari lain juga. Perkongsian Leeya Marlia Ramli ini telah mendapat perhatian warganet mengenai makeover rumah 600sqft berkonsepkan “Modern Contemporary”

Makeover Rumah Berkonsepkan “Modern Contemporary” Yang Cantik

RAYA ZAMAN COVID

Mood Raya dah hampir?
Sedih tak dapat beraya tak apalah. Jom kemas rumah.

Konsep ni kami ambik sebagai modern contemporary asasnya tapi adalah tropical element skit sebab suka green so much.

Alhamdulillah dan syukur atas rahmat Allah izinkan atas usaha kami berdua dapat makeover total umah lama yang dah 30 tahun ni.

Gambar Sebelum Makeover

Ni la rupa rumah kami tinggal.Nampak buruk dan menyedihkan.Nama pun rumah lama kami duduk sejak 8 tahun dulu penuh nostalgia

makeover rumah modern contemporary

Ruang dapur lama yang menyedihkan.Tiada build in hanya top mozek dan diy cabinet

Ruang tamu lama 2012 menung tengok warna cat.Masa ni memang tak dapat nak fikir apa apa.First thing buat masa ni adalah tukar semua dan repaint white colour!

Bilik sebelum ni jadi store. Segala macam letak dalam ni sebab belum ada masa nak kemas dan susun.Plan nak jadikan bilik anak dan studio kerja kami.

Gambar Selepas Makeover

Ruang santai kami cari idea dan layan Kdrama sepanjang pkp

makeover rumah modern contemporary

makeover rumah modern contemporary

Ruang prep antara dining dan dapur. Panel untuk divide semi private area dan sebagai point.

makeover rumah modern contemporary

Cozy dining dengan kemasan cat grey yang dilayer dengan concrete base.

makeover rumah modern contemporary

makeover rumah modern contemporary

Cat Hijau dari Nippon.Code maaf tidak ingat tapi cat dalam gambar telah dibancuh secara custom

Dapur tempat kami kenyangkan perut sendiri dan suami serta anak.Wall tiles hexagon black.Lampu bawah cabinet pakai dari Ikea.

makeover rumah modern contemporary

Sinki dan tap hitam sentiasa menjadi idaman.

Bahagian small laundry

makeover rumah modern contemporary

Toilet humble saja. Ada rezeki kita pecah nanti 1 wall buat new feature wall.

makeover rumah modern contemporary

Design bilik Adam dan aka studio kami berdua.

Ini Bahagian Ruang luar. In future nak buat outdoor pula. Mini garden.

DIY cermin by encik suami my side wing.

Dapatkan tips-tips deko rumah & inspirasi deko trending di saluran Telegram kami
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram