Projek Makeover Bilik Tidur Di Rumah Kampung Waktu PKP

74 views
Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Apabila kita sudah hampir beberapa tahun kita menyewa diluar ini, sudah pastinya kita akan meninggalkan kampung halaman yang tersayang. Jadi, segala barang-barangan terutama bilik tidur kita dikampung halaman pasti ditinggalkan juga.

Seperti yang dikongsikan oleh Nass Jusoh ini, beliau menyatakan bahawa beliau kembali ke kampung halaman setelah hampir 4 tahun menyewa diluar. Melihat keadaan bilik tidur yang dah lama dibiarkan dan berada dalam pkp, terdetik untuk melakukan  projek makeover bilik tidur. Jom kita tengok perkongsian daripada beliau ini.

Selepas 4 Tahun Menyewa, Lelaki Ini Hasilkan Projek Makeover Bilik Tidur Di Kampung Halaman

Hai semuanya! Harini nak share panjang sikit. Nak share MCO Room Makeover Project yang telah berjaya di buat sepanjang quarantine ni.

4 tahun lebih menyewa kat luar, sekarang baru betul2 boleh ubah bilik tidur kat rumah parents ni. Jujurnya agak mati akal nak deco sebab rumah kayu.

Tapi bila tengok balik kayu cengal yang dah varnish ni sayang kalau cat, ada tak macam saya?Haha. Jadi saya varnish semula dengan warna agak gelap.

Bahagian Bilik Tidur Yang Lama Ditinggalkan

Inilah dia keadaan bilik tidur saya yang asal. Ditinggalkan hampir 4 tahun sebab saya menyewa diluar. Jadi, terdetik untuk membuat makeover bilik tidur ni alang-alang dah pkp.

Projek Makeover Bilik

Projek Makeover Bilik

Projek Makeover Bilik

Rupa Bilik Tidur Di Halaman Kampung Selepas Makeover

Alhamdulillah. Setelah bertungkus lumus melakukan makeover bilik ini. Ahirnya siap juga. Jangan di tanya konsep apa, saya rasa kena dengan mata saya letak. Hehehehe.

Masukkan barang perabot yang rata-ratanya dibeli kat Shopee. Ada juga beli di kedai 2CO dan Mr DiY. Saya cat balik siling, adik buat wiring sikit, ubah balik kedudukan perabot dan tadaa.

Mujur ada adik laki 2 orang boleh tolong mana patut. Haha. Dannn hasilnya tak adalah gempak tapi selesalah mata memandang.

Projek Makeover Bilik

Projek Makeover Bilik

Projek Makeover Bilik

Projek Makeover Bilik

Next project? Bilik parents kot. Hehe. Yang nak tengok video boleh tengok di link dibawah ni.

YouTube video

Sumber : Nass Jusoh

Adakah perkongsian ini bermanfaat? Untuk save post, klik LOVE & simpan di profil anda untuk rujukan masa hadapan.
Diterbitkan pada
Oktober 25, 2021
Dikemaskini pada
Mac 31, 2022

Deko Raya 
Bersama Giler Deco

Raya tahun ni pasti meriah tanpa PKP. Pastikan rumah anda tip top dengan inspirasi deko rumah sempena raya di Giler Deco
Dapatkan Inspirasi Raya Anda

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down