Renovasi Rumah Usang & Lusuh Kepada Rumah "England Grassland" Bermodalkan RM140K | Giler Deco

Renovasi Rumah Usang & Lusuh Kepada Rumah “England Grassland” Bermodalkan RM140K

renovasi rumah usang

Renovasi dan juga transformasi rumah boleh dikatakan bukanlah benda asing pada zaman sekarang. Apatah lagi apabila kita hendak melakukan renovasi dan transformasi rumah yang sudah usang dan lusuh akibat ditinggalkan atau dibiarkan.

Untuk membuat renovasi sesuatu rumah memerlukan modal atau juga bajet yang betul-betul mencukupi dan juga sedikit ilham untuk melakukan dekorasi rumah tersebut. Macam yang dikongsikan oleh Muntazar Fadhli melakukan renovasi rumah usang yang lusuh ini.

Beliau telah membuat renovasi rumah usang dan lusuh ini kepada rumah “England Grassland”. Macam mana rupa rumah England Grassland ini? Jom kita tengok hasil perkongsian ini dan juga hasil akhir yang bakal membuatkan anda terkejut dengan renovasi ini.

Renovasi Rumah Usang & Lusuh Kepada Rumah “England Grassland” Bermodalkan RM140K

 

Keadaan Rumah Sebelum Melakukan Renovasi

Berikut merupakan keadaan asal rumah tersebut. Dari sini banyak kerja yang perlu dilakukan untuk renovasi rumah ini antaranya ialah mengecat warna rumah yang telah lusuh, menukarkan pagar dan juga mengubahsuai suasana didalam rumah.

renovasi rumah usangrenovasi rumah usang

 

 

 

 

 

 

 

Keadaan Rumah Lepas Renovasi Dilakukan

Bahagian Hadapan

Bahagian Ruang Tamu Dan Dapur

renovasi rumah usang

renovasi rumah usang

renovasi rumah usang

Bilik Tidur Utama

renovasi rumah usang

renovasi rumah usang

Ruangan Tandas

renovasi rumah usang

Bahagian Backyard

Bahagian ini merupakan tarikan utama apabila memiliki rumah jenis “England Grassland”. Dari sini anda dapat berehat dan bersantai dibelakang rumah anda dikelilingi oleh suasana rumput yang menghijau dan tenang. Boleh meluangkan masa bersama dengan keluarga tersayang sambil minum teh.

renovasi rumah usang

Pandangan Daripada Drone

Pandangan Atas

renovasi rumah usang

Macam mana dengan renovasi rumah ini? Memang sangat cantik dan anda boleh lihat betapa indahnya suasana dan juga dekorasi di setiap genap ruang bilik tersebut. Modal dianggarkan menelan hampir RM140K.

Semoga anda mendapat manfaat dan juga inspirasi untuk membuar renovasi rumah anda daripada artikel ini. Semoga berjaya semua.

Kredit : Redaksi.com

 

Ingin membaca artikel seterusnya?

Baca juga :- Perubahan Rumah Zaman Dahulu Di Renovasi Menjadi Rumah Loteng Premium

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram