" Macam Dalam Filem Star Wars!! ". Lelaki Transform Bilik Tidur Menjadi Ruang Kapal Angkasa | Giler Deco

” Macam Dalam Filem Star Wars!! “. Lelaki Transform Bilik Tidur Menjadi Ruang Kapal Angkasa

ruang angkasa

Korang pernah terfikir tak untuk pergi dan merasa sendiri bagaimana untuk merasa bilik suasana kapal angkasa. Selalunya kalau nak merasa suasana macam tu, kene pergi ke sesuatu event kan? Sekarang, anda hanya perlu ubahsuai sahaja bilik tidur anda menjadi ruang angkasa lepas untuk merasai suasana tersebut.

Seorang lelaki yang dikenali sebagai Ahmad Fathil Zakaria telah melakukan satu transformasi yang mengejutkan para netizen diluar sana. Beliau telah ubahsuai bilik tidur beliau kepada bilik yang bertemakan ruang kapal angkasa. Sekali pandang nampak macam salah satu babak didalam filem star wars.

Beliau menyatakan ingin membuat satu transformasi besar-besaran terhadap bilik beliau yang bersaiz seluas 68 kaki persegi ini kepada bilik bertemakan ruang kapal angkasa. Jom kita tengok hasil dan juga cara beliau menghasilkan bilik ini.

” Macam Dalam Filem Star Wars “. Lelaki Transform Bilik Tidur Menjadi Ruang Kapal Angkasa

Ini namanya PROJEK PERUMAHAN TERBANG, aku nak transform bilik sekecil 68sq/ft menjadi SPACESHIP!!

KEADAAN BILIK ASAL SEBELUM MELAKUKAN TRANSFORMASI

PERANCANGAN MEMBUAT BILIK RUANG KAPAL ANGKASA

PROSES TRANSFORMASI BILIK

1st sekali aku lukis galaxy bahagian ceiling dulu.

Pastu aku lukis pintu.

Ceiling & pintu dah siap. Jom buat cockpit!

Step 1, aku sketch perspektif pakai kapur dulu.

step 2, banyak padam2 pasal kena ikut logic tak boleh lakar terlalu rendah sbb bila taruk barang2 lukisan akan terlindung.

Lakaran dah siap, jom masuk cat!

Tingkap aku tutup dengan plywood. Tak paku, cuma sendal dgn kayu jer. Boleh bukak atau tutup.

ruang angkasa

Tak sabar nak lukis planet2 & galaxy, Sebelum tu aku tutup pakai plastik part lain supaya tak kena spray.

ruang angkasaruang angkasa

Aku masuk effect cahaya silau.. ok dah kot. buat banyak2 takut nampak serabut pulak.

ruang angkasa

ruang angkasa

HASIL AKHIR RUANG KAPAL ANGKASA

ruang angkasaruang angkasaruang angkasaruang angkasaruang angkasaruang angkasa

Macam mana dengan hasil transformasi bilik tidur ini? Memang sangat woww kan? Daripada bilik tidur yang biasa kepada ruang kapal angkasa. Ia juga nampak macam didalam salah satu babak Hollywood. Itu sahaja perkongsian daripada Giler Deco ini. Semoga bermanfaat untuk anda semua.

Sumber : Ahmad Fathil Zakaria

 

Ingin membaca artikel seterusnya?

Baca juga :- Dari Rumah Terbiar Sehingga Menjadi Rumah Idaman. Lelaki Renovasi Rumah Kos Hanya Dibawah RM8K

Dapatkan tips-tips deko rumah & inspirasi deko trending di saluran Telegram kami
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram