Tips Pasang Lantai Vinyl Yang Lebih Cepat dan Lebih Mudah

4,609 views

Seperti yang diketahui ramai, lantai vinyl ini sudah menjadi pilihan hati ramai orang kerana ianya yang mudah untuk dipasang dan jugak kos yang dikenakan tidak begitu mahal untuk memasang lantai vinyl ini.

Namun begitu, tak ramai yang tahu cara yang betul nak memasang lantai vinyl ini sehinggakan terdapat bekas kesan lompong lantai tersebut. Nak tak kalau min nak kongsikan kepada anda beberapa tips penting nak pasang lantai ini. Mudah je tau nak pasang lantai vinyl ni.

Untuk pengetahuan anda, tips ini telah dikongsikan oleh Puan Athirah SharifJom kita sama-sama ikuti perkongsian daripada beliau.

Tips Untuk Pasang Lantai Vinyl Dengan Lebih Cepat Dan Lebih Mudah

1. Pasang tape panjang panjang dulu. Jarakkan bagi setiap line tu dalam 1 kaki.

2. Pasang satu line dulu. Boleh mula dari kiri. Rapatkan ke dinding.

Lantai Vinyl

3. Line kedua adjust hujung kanan. Rapatkan ke kanan.
4. Boleh acah acah letak dulu sebelum buka tape.
5. Then bila dah confident, buka tape sikit sikit dan susun vinyl rapat rapat.
6. Teruskan sampai ke bawah.
7. Finishing nanti just potong dan cukupkan di sudut tepi.
8. Masa nak potong vinyl tu, pakai paper cutter kalau nak cantik dan mudah.
Lantai Vinyl

Tadaa dah pun siap, nampak mudah je kan nak buat dan cantik sangat bila dah siap sepenuhnya.

Lantai Vinyl

Nota Tambahan : Pilih ketebalan vinyl 3mm ke atas lebih baik.

Semoga perkongsian kali ini dapat memberikan manfaat kepada para pembaca di luar sana.

Kredit : Athirah Sharif

Baca Juga : Ini Tips Supaya Rumah Kekal Wangi Tahan Lama, Hanya Perlu Guna Pelembut Fabrik

Adakah perkongsian ini bermanfaat? Untuk save post, klik LOVE & simpan di profil anda untuk rujukan masa hadapan.
Diterbitkan pada
Disember 27, 2020
Dikemaskini pada
Mei 14, 2022
Topik

Deko Raya 
Bersama Giler Deco

Raya tahun ni pasti meriah tanpa PKP. Pastikan rumah anda tip top dengan inspirasi deko rumah sempena raya di Giler Deco
Dapatkan Inspirasi Raya Anda

Anda Mungkin Juga Berminat

Artikel Terbaru

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down