Makeover Dapur Berkonsepkan "Backsplash Wall" Dengan Bajet RM26k

4,964 views

Setiap wanita pasti menginginkan dapur yang menarik dan cantikkan? Mana tak nya, dapur yang cantik, menarik dan selesa menjadi impian sesiapa sahaja khususnya buat wanita. Dapur bukan sahaja tempat sekadar untuk memasak malah ia juga merupakan tempat untuk bersantai-santai. Jadi, dekorasi dapur juga ada pentingnya.

Seorang wanita yang dikenali sebagai Shima Sharudin ini telah berkongsikan hasil makeover dapur backplash wall beliau. Menurut beliau, kos keseluruhan makeover tersebut memakan bajet sebanyak RM26k. Wow!! Boleh tahan harganya namun hasil tersebut pasti akan membuat anda ternganga.

Hari ini Giler Deco ingin berkongsikan dengan anda hasil makeover dapur berkonsepkan "backplash wall" dengan bajet RM26k ini. Bahan dan juga hasil untuk makeover ini akan dipaparkan. Jom kita tengok perkongsian tersebut yang telah dikongsikan didalam sesawang Facebook ini.

Makeover Dapur Berkonsepkan "Backsplash Wall" Dengan Bajet RM26k !!!

 

BAHAN-BAHAN YANG DIGUNAKAN

1. Kitchen Cabinet RM26k ++ ( termasuk pull out accesories) Material MDF
2. Shiplap sliding door = RM5400 Material MDF
3. Backsplash= Jubin Cantek kajang / IG:Jubincantik
4. Pot filler = IG:zizimimiandco
5. Sink & piller tap = paramax kitchen & Bathroom
6. Soap dispenser kitchen sink= web Amazon
7. Hood & hob kitchen= one living
8. Microwave & oven = one living

9. Romand blind = One city textile

 

HASIL MAKEOVER

No photo description available.

May be an image of woodwork and indoors

May be an image of text that says 'M R 80 XXXL'

makeover dapur

May be an image of kitchen

" Untuk kitchen cabinet nie sy amek contractor dari puchong. Nama dia Jacky. Hasil kerja memang sgt kemas dan puas hati. Klu nak no fon dia boleh pm sy atau boleh tgk dekat ig sy. Sy ade share contact num jacky. " - Ujar Shima Sharuddin

makeover dapur

makeover dapur

makeover dapur

makeover dapur

makeover dapur

Perkongsian ini telah dikongsikan didalam grup facebook yang bernama Kelab Kaki Deko. Hasil ini membuatkan para ahli didalam grup tersebut kagum dengan hasil makeover ini. Perkongsian tersebut telah mendapat sebanyak 17K Like dan juga hampir 3K komen daripada ahli-ahli grup tersebut.

Sumber : Shima Sharuddin

 

Ingin membaca artikel yang seterusnya?

Baca juga :- Lihat Hasil Makeover Ruang Pejabat Dan Bilik Tidur Di Rumah. Gabungan “2 in 1” !!!

Adakah perkongsian ini bermanfaat? Untuk save post, klik LOVE & simpan di profil anda untuk rujukan masa hadapan.
Diterbitkan pada
Mac 1, 2021
Dikemaskini pada
Mac 6, 2022

Deko Raya 
Bersama Giler Deco

Raya tahun ni pasti meriah tanpa PKP. Pastikan rumah anda tip top dengan inspirasi deko rumah sempena raya di Giler Deco
Dapatkan Inspirasi Raya Anda

Anda Mungkin Juga Berminat

Artikel Terbaru

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down