Ubahsuai Belakang Rumah Dijadikan Ruang Untuk Bersantai

14,130 views
Jom kita bertiktok-tiktok di TikTok GilerDeco untuk lebih banyak inspirasi deko cantik.
Giler Deco

Apabila bercakap mengenai ruangan santai pada bahagian belakang rumah ini, sesetengah rumah ada ruang santai pada bahagian belakang dan ada sesetengah rumah yang tidak mempunyainya. Yang hanya adalah bahagian belakang rumah yang kosong sahaja.

Untuk rumah yang tiada ruangan santai tersebut, terpaksalah melepas begitu sahaja. Namun, usah risau kerana anda boleh ubahsuai bahagian belakang rumah tersebut menjadi ruangan santai yang diidamkan macam yang dilakukan oleh Siti Nurul Aini Samsudin.

Siti Nurul Aini Samsudin ini telah berkongsikan hasil beliau dan suaminya melakukan ubahsuai belakang rumah mereka dijadikan sebagai tempat bersantai. Jom kita tengok perkongsian daripada beliau ini.

Ubahsuai Belakang Rumah Dijadikan Sebagai Ruang Untuk Bersantai Dengan Keluarga Tersayang

Belakang rumah kita tak buat dapur basah, maka kita buat tempat santai. Buat time PKP hari tu.

Planning nak buat tembok batu, disebabkan pkp lama naw kita tukar plan DIY pakai shera plank, artificial grass (shopee), deck (shopee). Kita buat sikit2 sampai siap.

Projek Mengubahsuai Bahagian Belakang Rumah Dilakukan

Projek untuk ubahsuai bahagian belakang ini telah pun bermula.

Ubahsuai Belakang Rumah

Terlebih dahulu kita pasangkan shera plank pada bahagian dinding tersebut. Asalnya ingin buat tembok batu namun sebab pkp ambil masa lama sangat sebab tu beralih kepada shera plank.

Ubahsuai Belakang Rumah

Bahagian pintu belakang ni juga dalam proses mengubahsuai agar nampak lebih cantik.

Ubahsuai Belakang Rumah

Hasil Akhir Projek Ubahsuai Bahagian Belakang Rumah Ini

Selepas berhempas pulas melakukan projek ini, akhir siap juga bahagian belakang rumah ini yang telah diubah menjadi ruangan bersantai dengan family tersayang.

Ubahsuai Belakang Rumah

Ramai yang tanya apa barang-barangan yang digunakan untuk mencantikkan lagi bahagian ini. Ini dia list barangan yang saya gunakan.

Ubahsuai Belakang Rumah
Ubahsuai Belakang Rumah

Sumber : Siti Nurul Aini Samsudin

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2024 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down