Ubahsuai Rumah Secondhand Menjadi Rumah Moden Cantik

7,584 views
Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Indahnya jika kita mempunyai sebuah rumah yang cantik dan kemas tidak kiralah rumah baharu atau juga secondhand. Walaupun rumah tersebut kelihatan buruk dan teruk namun juga dilakukan ubahsuai yang betul pastinya akan kelihatan cantik seperti baharu.

Perempuan yang bernama Fareen Afikah Yahya ini berkongsikan sebuah ubahsuai rumah secondhand beliau yang dilakukan. Hasil ubahsuai tersebut telah pun merubah  rumah secondhand yang biasa menjadi sebuah rumah moden yang cantik.

Jom kita melihat perkongsian daripada Fateen Afikah Yahya ini terhadap ubahsuai rumah yang dilakukan.

Dari Rumah Secondhand Dilakukan Ubahsuai Menjadi Sebuah Rumah Moden Yang Cantik

Takde yang mustahil dengan izin Allah.

Ni saya share rumah second hand pun boleh diubahsuai nampak lebih modern dan ikut cita rasa kita sendiri.

Ni citarasa kami, tak buat lebih2 pun. Kita buat slowly je. Waktu 1st time mase view property dalam hati dah fikir ape nak buat dengan rumah ni, tak suke crowded dan nak deko yang senang maintain.

Alhamdulillah lepas almost 3 tahun duduk ni jela yg berubah. Semua additional art dlm rumah ni adalah hasil pertukangan my husband احمد زينل محمد

Thank you. It means a lot.

Sebelum & Selepas Ubahsuai Rumah Second hand Yang Dilakukan

Berikut merupakan perbandingan dan juga gambaran sebelum dan selepas ubahsuai rumah ini dilakukan.

Bahagian Tetamu

Ubahsuai Rumah Secondhand

Bahagian Dapur

Bahagian Ruang Tamu

Ubahsuai Rumah Secondhand

Ubahsuai Rumah Secondhand

Dekorasi Cantik Yang Bertemakan Warna Beige Real Life

Untuk dekorasi rumah secondhand ni sememangnya kami memilih warna beige iaitu seakan-akan warna cream cair. Sebab apa memilih warna ini? Sebab ianya sangat cantik dan warnya juga masuk dengan dekorasi rumah yang dilakukan ini.

Ubahsuai Rumah Secondhand

Ubahsuai Rumah Secondhand

Ubahsuai Rumah Secondhand

Ubahsuai Rumah Secondhand

Itu sahaja perkongsian daripada Giler Deco untuk kali ini. Semoga artikel ini mampu memberikan inspirasi kepada anda semua yang ingin melakukan ubahsuai rumah secondhand

Sumber : Fateen Afikah Yahya

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down