Cara Pemasangan Accent Wall Bentuk Daun Pada Dinding Divider

4,802 views
Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Accent wall sering digayakan pada bahagian dinding bagi menjadikan ruang dinding itu lebih menarik dan nampak ceria. Kebanyakan pemilik rumah lebih memilih untuk melakukan sendiri secara DIY sahaja kerana ianya tidaklah begitu rumit.

Itulah yang dilakukan oleh pemuda ini yang bernama Fazreen Yunus. Diatas permintaan isterinya, beliau telah berjaya menghasilkan dekorasi pada dinding tersebut dengan cukup kreatif dan menarik.

Jadi, jom ikuti perkongsian yang cukup kreatif ini.

Cara Pemasangan Accent Wall Bentuk Daun Pada Dinding Divider

Assalamualaikum. Akhirnya siap juga. Penat tapi berbaloi la orang cakap. Lama nak siap sebab buat sorang dan tiada kepakaran pun. Cuma kebetulan tengah rajin.

Bahagian dinding yang ingin dihasilkan accent wall itu.

Cara Pemasangan Accent Wall

Proses pemasangan mula dilakukan.

Cara Pemasangan Accent Wall
Cara Pemasangan Accent Wall
Cara Pemasangan Accent Wall

Keadaan setelah selesai dipasang. Proses seterusnya pula adalah mengecat dengan warna putih.

Cara Pemasangan Accent Wall

Hasil setelah dicat dengan warna putih.

Cara Pemasangan Accent Wall

Mula-mula semasa di cat dengan warna putih, sekali tengok rasa macam okey, kadang-kadang macam tak berapa nak okey.

Orang rumahnya pula sudah beli cat dengan warna hijau, terpaksa la cat semula. Lagi 30% nak siap, isteri beliau kata tak ngam pula.

Cara Pemasangan Accent Wall

Jadi, sebelum orang rumah mogok nanti, kita sebagai lelaki perlu ikutkan apa yang dimahukan. Risau jugak dapur tak berasap nanti.

Cara Pemasangan Accent Wall

Dinding sebelum dipasang lampu.

Cara Pemasangan Accent Wall
Cara Pemasangan Accent Wall

Suasana dinding ketika dipasang lampu.

Cara Pemasangan Accent Wall
Cara Pemasangan Accent Wall

Itu sahaja perkongsian dari Giler Deco pada kali ini. Diharap dapat memberi idea dan inspirasi untuk hasilkan dekorasi seperti ini pada dinding rumah masing-masing. Semoga bermanfaat.

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down