DIY Perangkap Cicak Menggunakan Bahan Pita Pelekat

1,528 views
Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Cicakkk?? Setiap orang pastinya tidak suka cicak bermaharaja lela kat rumah mereka. Apabila ada cicak ni, makanan yang ada pun boleh terdedah dengan cicak nak-nak lagi selalu ada tahinya dimerata tempat. Kalau cicak dah mati tempat yang tersembunyi tu bau dia boleh tahan busuk sangat-sangat.

Untuk bunuh cicak yang lebih praktikal on the spot boleh lakukan DIY perangkap cicak macam dikongsikan oleh CT Affaziah ini. Beliau cuma memerlukan pita pelekat sahaja dan tinggal jer macam tu. Hasilnya dalam masa 3 minggu tu boleh buat anda semua terkejut. Jom kita lihat apakah hasil pita pelekat ini berjaya atau tidak?

DIY Perangkap Cicak Dengan Hanya Menggunakan Pita Pelekat. Banyak Cicak Mati Terlekat Disitu

Assalammualaikum. Sorry kalau posting ni mengelikan. Scroll laju2 eh kalau yang geli. Saya nak share tips mudah dan murah nak bunuh cicak hanya menggunakan pita pelekat sahaja

Cara Untuk Membuat Perangkap Cicak Ini

Cuma perlu gunting dengan plastik tape. Korang tampal merata tempat laluan cicak tau.

DIY Perangkap Cicak

Caranya hanya tampal hujung tape je pastu terbalikkan yang aad gam tu belah atas cuma hujung dengan hujung je tampal kat lantai. Boleh fahamkan?

Hasil DIY Perangkap Cicak Ini Mampu Menangkap 54 Ekor Cicak

Gambar di bawah ni hasil rumah kampung yang ditinggalkan dekat 3 minggu. Untuk kali pertama, total cicak yang dapat adalah 54 ekor. Banyak kan? Satu family cicak boleh melekat.

DIY Perangkap Cicak
DIY Perangkap Cicak

Sumber : CT Affaziah

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down