Projek DIY Rumah Kucing Yang Simple Dan Mudah Dibina

19,643 views
Jom kita bertiktok-tiktok di TikTok GilerDeco untuk lebih banyak inspirasi deko cantik.
Giler Deco

Kucing merupakan salah satu haiwan peliharaan kegemaran semua rakyat malaysia. Kehadiran kucing didalam rumah kita pastinya menambahkan lagi suasana yang riuh rendah disebabkan dengan nakalnya gelagat si "anak bulus" ini. Anda boleh diy rumah kucing yang simple dan mudah dibina.

Bila adanya si bulus ini, pastinya ia juga memerlukan tempat tinggal kan sama macam kita. Tapi sangkar kucing diluar sana semuanya harga maha-mahal dan tiada yang murah. Kalau tidak beli, nanti kita risau anak bulus tidak ada sangkar dan mungkin berak merata-rata.

Seorang pencinta kucing bernama Jay Jusin Full berkongsi tips bagaimana untuk melakukan sendiri DIY rumah kucing dengan barangan yang boleh didapati di kedai Mr. DIY dengan harga yang cukup berbaloi. Antara bahan utama yang digunakan ialah paip PVC dan juga jaring. Jom cuba!

Lelaki Ini DIY Rumah Kucing Yang Simple & Mudah Dibina Dengan Modal Hanya RM120 Sahaja !!

List barang yang disediakan

MR DIY

  • Fitting T Rm 0.90 x 28 pcs = RM 25.20
  • Fitting L Rm 0.50 x 14 pcs = Rm 7.00
  • Pvc pipe Rm 1.60 sebatang x24 pcs= Rm 38.40
  • Cable tie =Rm 7.00
  • Gergaji potong pvc =RM 1.80
  • Engsel pintu Rm 0.90 x 2 = Rm1.80
  • Jaring semeter rm9.20 x 5m = Rm 46

TOTAL = RM 120.20

DIY Rumah Kucing

Proses Membuat DIY Sangkar Kucing

1. Buatkan rangka terlebih dahulu dengan menggunakan paip pvc.

DIY Rumah Kucing
DIY Rumah Kucing

2. Selepas selesai rangka tersebut, beralih pula kepada proses memasang jaring.

3. Tadaaaaa!! Dah siap sudah sangkar diy ini. Senang dan mudah kan untuk dibuat.

DIY Rumah Kucing
DIY Rumah Kucing

Inilah hasilnya selepas berhempas pulas membuatnya. Nampak kemas dan hebat bukan? Si bulus pun nampak happy jer dengan rumah baru diorang. Ini sahaja yang giler deco ingin kongsikan dengan anda. Semoga berjaya semua untuk membuatnya demi anak bulus.

Sumber : Jay Jusin Full

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2023 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down