Renovate Rumah Semi D Subsale Terbiar Selama 4 Tahun

191 views
Jom kita bertiktok-tiktok di TikTok GilerDeco untuk lebih banyak inspirasi deko cantik.
Giler Deco

Rumah semi d subsale banyak jer yang dijual didalam dan juga diluar Malaysia. Rumah subsale ini kebanyakkan rumah yang lama dan terbiar dalam likungan 3 sehingga 6 tahun. Kadang-kadang ada yang lebih lama lagi bergantung kepada tempat tersebut.

Pasangan Indonesia ini membeli sebuah rumah subsale semi d tersebut lalu melakukan renovasi secara besar-besaran. Pada bulan julai mereka meninjau rumah tersebut dan terus dapat kunci pada november 2021. Dah masuk baru mereka fikirkan bagaimana untuk lakukan renovate rumah semi D tersebut.

Akhirnya mereka melakukan renovasi tersebut. Hasilnya membuatkan ramai yang terkejut dengan hasil tersebut. Jom kita melihat hasil renovate rumah semi D yang dikongsikan oleh Mamanya Tasha ini.

Bajet Terhad, Pasangan Ini Melakukan Renovate Rumah Semi D Yang Sudah Terbiar Selama 4 Tahun

Salam

Before after rumah subsale yang kami beli rumah Semi D berkeluasan 30x60. Rumah yang dah terbiar selama 4 tahun

- 24 Juli 2021 tengok rumah

- 06 Agustus 2021 Sign

- 25 November 2021 dah dapat kunci

- 29 Desember 2021 kami dh pindah rmh ni

Alhamdulillah bersyukur sangat2 Allah permudahkan urusan beli rumah ini. Kami buat semuanya sendiri dari mulai cuci & cat tak ade upah orang sebab budget kami tak berapa ada. Tak ade buat apa2 renovated just cat & kemas

Rumah Semi D Di Renovasi Menjadi Kembali Cantik Menyerlah

Rumah subsale Semi D 2 tingkat yang dibeli oleh pasangan ini.

Renovate Rumah Semi D

Bahagian Ruang Tamu

Renovate Rumah Semi D
Renovate Rumah Semi D

Bahagian Ruang Pintu Masuk

Bahagian Ruang Tangga

Renovate Rumah Semi D
Renovate Rumah Semi D

Bahagian Ruang Dapur

Renovate Rumah Semi D

Bahagian Ruang Laundry Area

Renovate Rumah Semi D

Macam mana dengan perkongsian renovate rumah semi d subsale ini? Adakah anda mendapat inspirasi daripada deko yang dilakukan? Semoga artikel ini dapat memberikan manfaat untuk anda semua.

Kredit : Mamanya Tasha

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2024 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down