Transformasi Dalaman Rumah Teres Konsep Minimalis

675 views
Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Ingin melakukan sebuah transformasi dalaman rumah teres namun tiada sumber yang mampu boleh memberikan anda inspirasi untuk melakukannya? Jangan risau kerana anda boleh melihat hasil transformasi yang dilakukan oleh Yatt Sahdan ini.

Yat Sahdan telah berkongsikan hasil transformasi rumah teres beliau yang telah dilakukan didalam laman sosial Facebook. Beliau dikatakan hendak menukar selera dan bertekad untuk mencantikkan lagi rumah teres tersebut dengan konsep minimalis.

Jadi, tunggu apa lagi? Mari kita sama-sama melihat hasil transformasi dalaman rumah teres beliau yang dilakukan ini agar anda mendapat inspirasi untuk melakukan transformasi dirumah anda.

Lelaki Ini Melakukan Transformasi Dalaman Rumah Teres Beliau Bertemakan Konsep Minimalis

Saja nak share hasil transformasi saya yang saya lakukan ini di rumah teres saya. Rumah teres ni asalnya memang dah uzur dan kelihatan sangat suram.

Jadi, untuk mencantikkan kembali keseluruhan rumah teres ini, transformasi sahaja antara cara yang paling berkesan.

Sini saya sediakan beberapa keping gambar sebelum dan selepas yang dilakukan oleh saya ini. Boleh dijadikan sebagai rujukan untuk anda yang ingin melakukan transformasi seperti saya ini.

Gambar Sebelum & Selepas Transformasi Bahagian Rumah Teres Yang Dilakukan

BAHAGIAN RUANG TAMU

Ini merupakan gambar bahagian ruang tamu saya yang dilakukan transformasi. Dari dalaman rumah yang kosong kini saya lakukan dekorasi bertemakan konsep minimalis.

BAHAGIAN LALUAN HALLWAY

Ini adalah bahagian hallway saya yang asal. Dengan banyak kesan tompokkan hitam dan juga cat juga mempunyai pelbagai warna. Jadi, sememangnya akan diubahsuai agar nampak lebih nampak clean dan simple.

Transformasi Dalaman Rumah Teres

Inilah dia hasil transformasi laluan hallway yang dilakukan oleh saya ini. Dulu terlampau banyak warna bahagian ni. Sekarang saya cat balik dengan warna putih sahaja. Baru nampak sekata.

Transformasi Dalaman Rumah Teres

BAHAGIAN BILIK TIDUR

Beralih pula kepada bahagian bilik tidur saya yang biasa ini. Disebabkan kosong jadi ia memudahkan sikit kerja saya untuk lakukan transformasi.

Transformasi Dalaman Rumah Teres

Hasil transformasi bahagian bilik yang dilakukan.

Transformasi Dalaman Rumah Teres

BAHAGIAN RUANG TAMU

Transformasi Dalaman Rumah Teres

BAHAGIAN DAPUR 

Ini pula adalah bahagian dapur saya yang tidak serba lengkap ini.

Transformasi Dalaman Rumah Teres

Sekarang Alhamdulillah dah siap transformasi bahagian dapur saya ini. Untuk dapur ni saya beli stiker wallpaper, set meja makan kayu dan juga cermin untuk tampal pada dinding ala-ala cermin grand mirror gitu.

Transformasi Dalaman Rumah Teres
Transformasi Dalaman Rumah Teres

Sumber : Yatt Sahdan

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2023 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down