Makeover Rumah Kosong Berkonsepkan "White Minimalis"

27,839 views
Jom kita bertiktok-tiktok di TikTok GilerDeco untuk lebih banyak inspirasi deko cantik.
Giler Deco

Setiap pasangan yang berpindah ke rumah baharu dan kosong ini apa yang akan dilakukan terlebih dahulu? Adakah duduk dahulu dalam keadaan kosong sebegitu dan melakukan makeover kemudian atau terus melakukan makeover rumah kosong tersebut?

Semestinya ingin melakukan makeover terlebih dahulu bukan? Macam yang dilakukan oleh pasangan Haniff Suhaimi dan isterinya. Haniff menyatakan bahawa semua konsep idea adalah daripada isteri beliau.

Proses untuk melakukan kesemua makeover rumah kosong tersebut memakan masa selama 8 bulan kerana disebabkan PKP. Makeover tersebut juga tidak mengupah mana-mana kontraktor kerana kos yang sangat mahal. Jom kita tengok hasil makeover yang dilakukan oleh pasangan ini.

Makeover Rumah Kosong Konsep "White Minimalis"

Konsep idea daripada wife Shahidatul NabilaIni adalah hasil dari karya wife saya Setiap bahagian rumah berlainan contractor sebab sekiranya saya upah 1 contractor kos 2 atau 3 kali ganda sebab mereka akan sub kepada yang lain Proses dari zero hingga siap ID makan masa 8 bulan disebabkan PKP. Alhamdulillah ianya siap sepenuhnya

Gambar Rumah Sebelum Makeover

Bahagian Ruang Tamu

Makeover Rumah Kosong

Bahagian Bilik Air

Bahagian Dapur

Makeover Rumah Kosong

Hasil Ruangan Rumah Selepas Makeover

Bahagian Ruang Tamu

Makeover Rumah Kosong
Makeover Rumah Kosong

Bahagian Bilik Air

Makeover Rumah Kosong

Bahagian Bilik Air

Makeover Rumah Kosong

Ini sahaja perkongsian daripada Giler Deco untuk kali ini. Diharap anda mendapat inspirasi daripada makeover yang dilakukan oleh pasangan ini. Semoga bermanfaat untuk semua.

Sumber : Haniff Suhaimi

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2024 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down