Transformasi Dapur Lama Dan Uzur Kembali Menjadi Baharu

9,306 views
Jom kita bertiktok-tiktok di TikTok GilerDeco untuk lebih banyak inspirasi deko cantik.
Giler Deco

Apabila berpindah ke sebuah rumah kampung yang lama dan terbiar ini sudah pastinya banyak perkara-perkara pembaikkan harus dilakukan. Dari bahagian ruang tamu, ruang bilik sehinggalah kepada bahagian dapur.

Perkongsian daripada Yanie Shafiin ini merupakan sebuah transformasi dapur rumah kampung yang lama dan uzur kini kelihatan kembali cantik. Menurut beliau, rekabentuk didalam dapur itu adalah kekal seperti yang asal. Namun, apa yang dilakukan adalah dengan menambahkan lagi sesuatu agar ia kelihatan cantik.

Apa yang dilakukan oleh Yanie Shafiin ini untuk membuat dapur tersebut kembali cantik? Jom kita melihat perkongsian ini.

Sebelum Dan Selepas Sebuah Transformasi Dapur Lama Kembali Nampak Cantik Berseri

Hi semua..just sharing my humble kitchen...rumah kampung, sebelum dan selepas.

Semua bentuk asal dikekalkan, cuma dinding luar bahagian dapur jer terpaksa ditukar kerana papan sedia ada terlampau teruk.

Dari Dapur Yang Asalnya Buruk Kini Kelihatan Kembali Baharu

Sebelum melihat keadaan dapur yang asal milik Yanie Shafiin ini, nak tunjukkan ini lah dia rumah kampung beliau sewaktu datang kesini buat pertama kali.

Masuk kedalam rumah terus tengok bahagian dapur. Beginilah dia keadaan dapur yang asal. Terbiar begitu sahaja dan banyak pembaikkan harus dilakukan.

Transformasi Dapur Lama

Gambar dibawah pula adalah hasil selepas kami membersihkan di sekitar kawasan kampung ini. Barulah kelihatan cantik dan kemaskan? Okay, lepasni barulah boleh buat kerja-kerja transformasi dapur lama ini.

Transformasi Dapur Lama

Hasil Tranformasi Dapur Terbiar Yang Dilakukan Ini

Gambar semasa proses ubahsuai tak ada. Jadi, kita kongsikan gambar hasil akhir bahagian dapur ini. Alhamdulillah, selepas lama melakukan transformasi dapur ini. Inilah dia hasilnya.

Pandangan terhadap bahagian dapur yang sekarang. Ada beza tak dengan yang dahulu?

Transformasi Dapur Lama

Memang impian nak buat wall shelf sebegini sebab boleh letakkan barang dan jimat ruang.

Counter table bar juga harus ada sebab setiap dapur kalau ada table bar ni sudah pastinya akan kelihatan cantik.

Transformasi Dapur Lama

Ni sahaj nak kongsikan bahagian ruang tamu yang simple ini. Bersebelahan dengan meja makan. Kalau ada tetamu ker saudara datang boleh berkumpul ramai-ramai.

Transformasi Dapur Lama
Transformasi Dapur Lama

Sumber : Yanie Shafiin

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2024 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down