DIY Meja Kopi Bermodalkan RM60 Dengan Hasil Tangan Sendiri

Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Meja kopi merupakan meja rendah yang direka untuk menyokong minuman, barang-barang kecil serta hiasan seperti pasu bunga. Meja ini biasanya diletekkan di ruang tamu. Namun begitu, ada juga antara kita yang meletakkan di bahagian luar rumah.

Dulu kita biasa lihat meja kopi yang mempunyai tempat penyimpanan akhbar pada bahagian bawah meja. Minum kopi sambil membaca akhbar adalah perkara yang sangat berkait rapat.

Sekarang ni nak dapatkan meja kopi sangatlah mudah. Korang boleh beli di mana-mana kedai perabot atau platform online seperti Shopee. Tapi kalau korang nak jimat, DIY sendiri je.

Jom sama-sama kita saksikan perkongsian dari joeaffendiey mengenai DIY meja kopi yang telah dilakukannya.

Cara Mudah DIY Meja Kopi Bermodalkan RM60. Perempuan Pun Boleh Buat

@joeaffendiey

Diy sendiri aja geng ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ semua barang aku beli dekat diy โœŒ๐ŸปโœŒ๐Ÿป #mejakopi #lockdown #fypppppp #semoga bermanfaat ๐Ÿฅฐ

โ™ฌ original sound - Joe_seven - J O E ๐Ÿ‘‘

Ini meruapakan bahan-bahan yang korang boleh gunakan untuk DIY coffee table. Semua barang ni orang boleh dapatkan di Mr DIY. Nak order dalam Shopee pun boleh. Ikut mana yang memudahkan korang.

Firstly, ikat rak besi dengan cable tight. Kemudian spray dengan warna gold. Pilih warna ni sebab nak seragamkan dengan warna cermin. Baru la cantik.

Dah siap spray, letakkan cermin di atas rak besi and done! Sekejap je siap. Daripada korang beli coffee table mahal-mahal, baik korang DIY sendiri je.

meja kopi

Simple je kan. Tambah pasu bunga auto nampak cantik.

meja kopi

Sekian sahaja perkongsian dari Giler Deco mengenai projek DIY coffee table yang sangat mudah bermodalkan RM60 sahaja. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda untuk menghasilkan coffee table sendiri.

Kredit: @JOE (Tik Tok)

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
ยฉ 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
โ€ข Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down