DIY Perangkap Cicak Simple Bermodalkan Kos Bawah RM3

8,712 views
Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Siapa disini kat rumah sememangnya ada terlampau banyak cicak sampai ianya menggangu diri anda? Kalau dah sampai tak selesa sememangnya anda perlu membuat sesuatu untuk membantu mengurangkan atau menghilangkan cicak dirumah anda.

Jadi, anda bolehlah melakukan sebuah DIY perangkap cicak yang dilakukan lelaki bernama محمد سنوسي ini. Beliau berkongsikan bagaimana untuk membuat DIY tersebut didalam facebook milik beliau. Kos untuk melakukan diy tersebut juga adalah dibawah RM3 sahaja.

Jom kita melihat bagaimana DIY perangkap cicak ini dilakukan oleh محمد سنوسي ini. Hasil juga ada dikongsikan oleh beliau pada gambar akhir didalam artikel ini.

Cara Untuk Melakukan DIY Perangkap Cicak Simple Dengan Kos Dibawah RM3

Semalam jadi tukang tangkap cicak 😁

Boring-boring lockdown, kita DIY perangkap cicak drpd kotak & double sided tape.

Bahan & alat; keratan kotak & double sided tape saiz lebar, gunting

Umpan: nasi & cebisan ikan bilis (ada cadangan umpan yg lebih efektif utk cicak?)

Kos: lebih kurang RM2

Letak perangkap di lokasi yg biasa jadi tempat cicak berkeliaran.

Hasil tangkapan dalam 2 gambar terakhir.

Proses-Proses Untuk Melakukan Perangkap Cicak Ini

Potong kotak ikut size yang sesuai dan mudah nak letak di lokasi.

DIY Perangkap Cicak

Double sided tape lagi lebar lagi bagus. Beli kat Mr Diy murah. RM2 lebih.

Dapat siapkan 8 set untuk lakukan perangkap ini.

Umpan nasi dan ikan bilis. Lepas ni nak try ikan masin pulak.

Letak umpan kat tengah2 perangkap.

DIY Perangkap Cicak

Antara lokasi yang biasa cicak dijumpai.

Hasil tangkapan malam pertama.

DIY Perangkap Cicak

DIY Perangkap Cicak

Sumber : محمد سنوسي

Adakah perkongsian ini bermanfaat? Untuk save post, klik LOVE & simpan di profil anda untuk rujukan masa hadapan.
Diterbitkan pada
Februari 23, 2022
Dikemaskini pada
Mei 11, 2022
Topik

Deko Raya 
Bersama Giler Deco

Raya tahun ni pasti meriah tanpa PKP. Pastikan rumah anda tip top dengan inspirasi deko rumah sempena raya di Giler Deco
Dapatkan Inspirasi Raya Anda

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down