Transformasi Ruang Tamu Lama Kepada Konsep Simple "Moden + Glamour + Minimalis" | Giler Deco

Transformasi Ruang Tamu Lama Kepada Konsep Simple “Moden + Glamour + Minimalis”

Memiliki ruang tamu yang cantik dan elegan adalah impian bagi setiap pemilik rumah. Hal ini kerana ruang tamu merupakan ruang yang sangat penting bagi pemilik rumah. Jadi perkongsian kita pada kali ini adalah mengenai transformasi ruang tamu lama kepada konsep simple “moden + glamour + minimalis”.

Sebab mengapa pemilik rumah mementingkan ruang tamu adalah kerana ruang tamu merupa ruang untuk untuk setiap rumah. Ruang tamu juga merupakan satu ruang untuk ahli keluarga berkumpul. Bukan itu sahaja , jika tetamu datang ke rumah sudah semestinya anda akan mengajaknya ke ruang tamu bukan?

Tambahan lagi, fokus utaman dekorasi juga lebih tertumpu di bahagian ruang tamu. Hal ini disebabkan oleh ruang tamu memilki daya penarik yang tertentu apabila tetamu datang berkunjung. Jom sama-sama kita saksikan perkongsian yang ingin dikongsi ini.

Transformasi Ruang Tamu Lama Kepada Konsep Simple “Moden + Glamour + Minimalis” :

Ini adakah keadaan area tv dan pintu ke dapur  ruang tamu kediaman ini sebelum diubahsuai dengan dekorasi moden.

May be an image of furniture and text that says "Sebelum area tv dan pintu masuk ke dapur"Ini pula adalah keadaan area bawah tangga dekat pintu ruang tamu kediaman ini sebelum diubahsuai dengan dekorasi moden.

May be an image of furniture and text that says "Sebelum area bwh tangga dkt pintu"Ini pula adalah keadaan kawasaan ruang tamu kediaman ini sebelum diubahsuai dengan dekorasi moden.

May be an image of furniture, living room and text that says "Sebelum"Ini pula adalah keadaan dari pandangan atas tangga ruang tamu kediaman sebelum diubahsuai

May be an image of furnitureIni adalah keadaan ruang tamu selepas diubahsuai dengan dekorasi moden.

May be an image of furniture, indoors and living roomIni adalah padangan dari sudut lain keadaan ruang tamu selepas diubahsuai dengan dekorasi moden.

May be an image of furniture, woodwork, living room and indoorsIni pula adalah gambar lebih dekat keadaan ruang tamu selepas diubahsuai dengan dekorasi moden.

May be an image of furniture, woodwork, living room and indoorsSemua perabot ditukar untuk memastikan warna cat kena dengan warna perabot rumah tersebut.

May be an image of furniture, living room and indoorsIni pula adalah keadaan pintu setelah diubahsuai dengan dekorasi moden

May be an image of furniture, woodwork, living room and indoorsJika anda perasan, dibahagian tangga rumah tersebut mempunyai lampu untuk memastikan keadaan rumah sentiasa ceria.

May be an image of sofa, living room and indoors

Transformasi Ruang Tamu LamaItu sahaja perkongsian kita untuk kali ini. Diharap dapat membantu anda dalam cuba untuk mendekorasikan rumah anda kelak. Semoga dengan artikel ini dapat memberi inspirasi kepada anda.

Kredit : FB Seri Dinding

baca juga : Dari Tempat “Letak Baja” Kini Jadi Rumahku Syurgaku

Jngan lupa like page Gile Deco.

 

 

 

Dapatkan tips-tips deko rumah & inspirasi deko trending di saluran Telegram kami
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram