DIY Kolam Ikan Cantik Hasil Tangan Kerja Seorang Emak

15,621 views
Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Menghasilkan sebuah DIY kolam ikan ini tidaklah semudah yang disangka. Walaupun anda inginkan sebuah kolam ikan mini, ia tetap memerlukan bahan yang banyak. Jika bahan tersebut tidak dilakukan dengan betul, DIY tersebut tidak akan menjadi. Jika ingin lakukannya juga, anda boleh ikuti perkongian membuat diy sebuah kolam yang dilakukan oleh Mieza Aziz.

Hasil kolam tersebut telah dilakukan oleh hasil kerja tangan seorang emak. Selalunya yang buat ini lelaki namun tidak pada Mieza Aziz. Beliau melakukan DIY ini adalah hasil daripada melihat dan mengambil ilmu daripada grup Facebook "Tukang Apa Hari Ini".

Jom kita melihat bagaimana DIY ini dilakukan oleh Mieza Aziz.

Projek DIY Sebuah Kolam Ikan Cantik Hasil Tangan Kerja Seorang Emak

Hikmah PKP. Saya bukan tukang yer, tapi sangat minat bertukang dan nak cuba buat sendiri. Hasil tangan kerja seorang mak anak 2. 2 hari seminggu je buat sebab bekerja, sebulan lebih baru setel semua.

Banyak ilmu saya ambil dalam group ni, terutama bancuhan simen, cara elak leaking, cara susun bata, ada jugak yang saya buat ikot suke hati jer.

Untuk elak leaking saya hanya sapu bancuhan simen beberapa kali, sapu guna berus, sapu guna tgn (pastikan pakai glove).

Lepas tu baru cat guna swimming pool epoxy (gambar last beli di shopee). Alhamdulillah dari siap pertengahan july sampai skarang memang tiada kebocoran langsung.

Langkah-Langkah Melakukan DIY Kolam Ikan Yang Cantik

DIY Kolam Ikan

DIY Kolam Ikan

DIY Kolam Ikan
DIY Kolam Ikan
DIY Kolam Ikan
DIY Kolam Ikan

Nampak macam mudah je kan? Mak-mak pun boleh buat sendiri dah tak perlu nak upah orang. Lagi puas hati dan jimat. Anda boleh DIY mengikut citarasa anda sendiri.

Selamat Mencuba!

Sumber : Mieza Aziz

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down