Projek DIY Rak Berusia 15 Tahun Menggunakan Sticker Marble

Langgan channel Telegram Giler Deco untuk trend deko terkini & informasi hiasan dalaman yang menarik.
Giler Deco

Majority daripada rakyat Malaysia gemar deko rumah mereka. Hal ini kerana ia menjadi satu kepuasan kepada mereka. Dalam masa sama ia juga menjadi terapi diri untuk hilangan stress.

Dari segi bajet pula ianya bergantung kepada diri mereka sendiri. Jika mempunyai bajet lebih mereka dapat melakukan dekorasi menggunakan barang yang lebih berkualiti. Tapi tak semestinya barang murah tak ada kualiti tau.

Walau bagaimanapun masih ramai yang suka berjimat dengan melakukan transformasi terhadap perabot atau barang2 mereka yang masih boleh digunakan. Salah satunya adalah diy rak yang berusia 15 tahun yang telah dikongsikan oleh Farhanah Ibrahim.

DIY Rak Berusia 15 Tahun Kepada Rak Baru Menggunakan Sticker Marble

Barang-barang yang digunakan untuk DIY rak dan meja:

Sebab Nak Lakukan DIY

Meja ni bila dah lama guna mesti la ada masalah kan. Kalau macam meja ni serpihan kayu dah banyak terkeluar. Bila guna meja ni confirm habuk kayu melekat pada baju.

Mula-mula ingat nak buang, tapi bila fikir balik sayang la pulak. Jadi sebagai jalan penyelesaiannya kita DIY je. Senang cerita.

DIY rak
DIY rak

Mula-mula asingkan permukaan plywood pada bahagian meja dan rak. Kemudian spray bahagian kaki meja dan rak dengan warna putih.

Kemudian tampal wallpaper bercorak marble pada bahagian atas meja dan rak. Gunakan scrapper untuk mengelakkan wallpaper gelembung.

Hasil Akhir Selepas Proses DIY

DONE! Dah macam perabot mewah kan. Memang save bajet betul. Guna 3 barang je dah dapat rak dan meja mewah macam ni.

DIY rak

Itu sahaja perkongsian Giler Deco mengenai projek diy pada kali ini. Harap dapat membantu korang untuk lebih berjimat semasa DIY rumah. Good Luck!

Sumber : @farhanah.ibrahim (Tik Tok)

Adakah perkongsian ini bermanfaat? Untuk save post, klik LOVE & simpan di profil anda untuk rujukan masa hadapan.
Diterbitkan pada
Mei 10, 2022
Dikemaskini pada
Mei 10, 2022

Deko Raya 
Bersama Giler Deco

Raya tahun ni pasti meriah tanpa PKP. Pastikan rumah anda tip top dengan inspirasi deko rumah sempena raya di Giler Deco
Dapatkan Inspirasi Raya Anda

Anda Mungkin Juga Berminat

Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
magic-wandeyecamerabookuserrocketmagnifiercrosschevron-down